dinsdag 19 april 2022

pasen

Het was een heerlijke Pasen. Met zon, met etentjes, met wandelingen in Utrecht en Angerenstein en met scharrelen in de tuin. Uit onderstaand kookboek van Alain Caron had ik bij het etentje op Paaszaterdag twee recepten gekozen om te maken. Dit kookboek is de oorzaak van mijn hernieuwd kookplezier. Uiterst bewerkelijke recepten. Maar zo verleidelijk eruitziend op de foto's en de belofte waarmakend bij het opeten, is het de inspanning van het maken ervan dubbel en dwars waard.

Op dit zonovergoten plein van café restaurant de Rechtbank in Utrecht aten we op Paaszondag een lekkere salade met een glas wijn/bier/cola erbij met onze zoon, nadat we al wandelend van zijn huis naar de binnenstad (wederom) hadden geconcludeerd dat Utrecht een van de leukste steden is van het land.
Tot slot de lunch op Paasmaandag in een met blauwe regen omlijste tuin, waar we altijd pompoensoep krijgen als voorgerecht van de gastheer en de gastvrouw zich had gestort op een Italiaanse hartige paastaart en op drie (3!) toetjes, alle bomvol calorieën.