dinsdag 11 maart 2025

eten en klussen

                                       We kregen vorige week eters en zo af en toe heb ik zin om iets ingewikkelds te maken. Nou, ingewikkeld werd het. Een voorgerecht van Alain Caron. Met gepofte bietjes (twee uur in de oven op een zoutbedje) in plaats van gekookte, met rozemarijnolie (verhitten en drie uur trekken), met een aparte dressing van gemalen biet, enz, enz. Het hoofdgerecht liet ik aan Frans: een pasta. Maar met het nagerecht was ik weer behoorlijk langdurig in touw. Uit kookboek 'eten in Italie' van Carlucco: Budina di Rosa (Rosa's pudding). Zie foto boven. Voorwaar ook geen sinecure. Bij de karamel moest ik hulp vragen aan de meer ervaren kok want de eerste suikermassa was al snel niet meer vloeibaar. 

Ondertussen was Rob, die een weekje over was, druk met Frans aan het klussen en heeft hij de nieuwe trap in de schuur van begane grond naar tussenverdieping helpen zetten, heeft hij een trapje gemaakt naar het tussenkamertje, heeft hij twee mooie afwerkingen gemaakt van hout op de balustrade en in de badkamer, heeft hij de kroonluchter verhangen en heeft hij geholpen het ijzeren hekje te fixeren.