Zaterdag waren we met z'n drieën bij restaurant café Caron. Een jaar geleden had ik een kookboek gekocht van Caron: la table de Caron. Met kerst en Pasen heb ik eruit gekookt. Heel bewerkelijke recepten, maar het werk werd dubbel en dwars beloond. Eindelijk was het ervan gekomen om bij één van de vier restaurants van de zonen van Alain te gaan eten in Amsterdam om hun het werk te laten doen en ons te verrassen.
De dag begon in Utrecht met een klusje: het verhangen van een plafondlamp (in een asbest plafond)... Daarna naar Amsterdam, van de parkeergarage op IJburg lopend via het Bimhuis, Centraal Station en de danswinkel in de Bilderdijkstraat naar de Pijp waar het restaurant is. Het weer was een kadootje maar Amsterdam is na Corona opnieuw overlopen met toeristen. Buiten het echte centrum is het nog wel te doen, maar rond Damrak, Haarlemmerdijk en de Noordermarkt is het lastig om in een normaal tempo te wandelen.
Maar dan het eten: super. Alles klopte, omgeving, bediening, kwaliteit van het eten. Alain zelf kwam ook nog opdagen waarop F. bij het weggaan nogal familiair tegen hem zei: 'Alain, heerlijk gegeten!' Alain antwoordde met een glimlach en een boks.


