De lievelingsjam van F. is abrikozenjam. Die maakt hij 's zomers dan ook in grote hoeveelheden met de abrikozen uit de Ardêche. Mijn lievelingsjam is sinaasappeljam. Die maak je 's winters en het liefst met oer-sinaasappels of 'oranges amerès'. Deze sinaasappels zijn bitterder dan de gewone en vooral die bittere smaak vind ik heerlijk (zie ook mijn voorkeur voor Campari en Vermouth).
Naast jam maken, een boom omhakken en voorzetramen maken voor de keuken heeft F. ook nog schoenen gekocht in Lyon, die na een half uurtje lopen toch op één plek te strak zaten, hij daarom nogmaals naar Lyon vertrok om ze te laten oprekken en die we op weg naar huis gingen ophalen en dus voor de derde keer de chique winkel betraden. Gelukkig zitten de schoenen nu als gegoten.Eenmaal thuis in Arnhem wachtte ons een vervelende verrassing. De cv-ketel stond in storing. Het huis voelde kouder dan ons Franse huis ooit aanvoelde. Zal een kwestie zijn van verwachtingen. Het duurde uren, en elk uur op reset drukken, voor het huis de 17 graden had bereikt en de vierde trui uit kon. Straks komt de monteur, leve de praktisch opgeleiden van onze maatschappij!




